Kovid

U Kovid bolnici osam pacijenata

Objavljeno 04.08.2022.
News cover image

На лијечењу у Ковид болници у Бијељини је осам пацијената, од којих је пет на кисеоничкој терапији, рекао је Срни шеф бијељинске Ковид болнице Микајло Лазић. У протекла 24 часа била су три пријема. "Тренутно се ради о особама старије доби са тешким коморбидитетима, али смо у овом љетњем епидемијском таласу на болничком лијечењу имали и особе средње доби", рекао је Лазић.

На лијечењу у Ковид болници у Бијељини је осам пацијената, од којих је пет на кисеоничкој терапији, рекао је Срни шеф бијељинске Ковид болнице Микајло Лазић.У протекла 24 часа била су три пријема.
"Тренутно се ради о особама старије доби са тешким коморбидитетима, али смо у овом љетњем епидемијском таласу на болничком лијечењу имали и особе средње доби", рекао је Лазић.
Према његовим ријечима, ситуација је за сада под контролом, али с обзиром да је број заражених у Бијељини и окружењу сваким даном све већи, неминовно се очекује пораст броја хоспитализованих.
"У Болници смо предузели све мјере с циљем спречавања ширења инфекције ковида 19, а контрола спровођења хигијенско-епидемиолошких мјера у нашој установи подигнута је на виши ниво. Рад се одвија редовно од амбулантног и одјељенског, до оперативног програма", истакао је Лазић.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, у Бијељини је у протекла 24 часа евидентирано 32 позитивних на вирус корона.
Лазић је упутио савјет грађанима да се на вријеме јаве љекару у случају појаве првих симптома болести.

"Потребно је искористити овај период и за вакцинацију, посебно хронични болесници, да би се заштитили од могућих тежих форми болести", нагласио је Лазић.