Kovid

Pogoršava se epidemiološka situacija u Bijeljini

Objavljeno 22.07.2022.
News cover image

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i na teritoriji Bijeljine, jutros je održan sastanak Kriznog štaba Bolnice, na kojem je analizirana trenutna epidemiološka situacija, dogovorene smjernice za brzo djelovanje u slučaju većeg broja prijema oboljelih od kovida 19, kao i mjere za suzbijanje širenja zaraze unutar ustanove.

"Trenutno su na liječenju tri bolesnika, sa srednje teškim kliničkim slikama. Njihovo stanje je stabilno i ne zahtijeva respiratornu podršku", saopšteno je nakon sastanka bolničkog Kriznog štaba. 

Sastanku je prisustvovala i konsultatnt naše ustanove za intrahospitalne infekcije prof.dr Biljana Mijović, klinički epidemiolog, koja je navela da za sada nema potrebe za pokretanjem rada  Kovid bolnice. 

„Sporadični slučajevi se mogu hospitalizovati u izolacione sobe na odjeljenjima uz strogo poštovanje svih mjera prevencije“, istakla je Mijovićeva na sastanku. 

Ona je navela da je Bolnica u Bijeljini na vrijeme krenula sa pripremama za novi talas koji nas, kako je istakla,  neminovno očekuje. 

U protekla 24 sata u Bijeljini je evidentirano 16 osoba  pozitivnih na virus korona.