Vijesti

NAŠE SESTRE I TEHNIČARI SU NAŠA BUDUĆNOST

Objavljeno 11.05.2023.
News cover image

Uoči Međunarodnog dana sestrinstva, direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ prof.dr Zlatko Maksimović prisustvovao je sastanaku glavnih medicinskih sestara odjeljenja i službi. Bila je to prilika da se sagledaju dosadašnji rezultati rada sestrinske profesije u našoj ustanovi i načini unapređenja sestrinske prakse.

 
„U ime menadžmenta i u svoje ime čestitam vam Dan sestrinstva i odajem priznanje na dosadašnjem zalaganju i predanom radu uz želje da i dalje ostanete potpuno posvećeni pozivu koji ste izabrali. Kao direktor najveće zdrastvene ustanove u ovom dijelu Republike Srpske zalagaću se za kontinuirano jačanje sestrinske profesije na dobrobit svih korisnika zdravstvene zaštite“, rekao je prof. Maksimović. On je istakao da je sestrinska profesija posljednjih godina značajno napredovala, ali i da je to jedan kontinuirani proces. Bijeljinska bolnica je u posljednje dvije godine mnogo radila na promociji zdravstvene struke organizovanjem posjeta učenika završnih razreda osnovnih škola regije Bijeljina i pokretanju inicijative za vraćanje ginekološko-akušerskog smjera u bijeljinsku Medicinsku školu, inače deficitarnog kadra.
„Medicinske sestre tehničari predstavljaju prvi kontakt pacijenta sa zdravstvenim sistemom i vode brigu o pacijentu sve dok traje liječenje. Za ovaj posao su potrebne određene kompetencije da bi se odgovorilo svim izazovima sa kojima se svakodnevno srećemo, a prije svega ljubav prema pozivu, jer bez toga, posao medicinske sestre bi bio nemoguć. Standardizacija operativnih procedura u sestrinskoj profesiji, koja je posljednjih godina provedena na svim nivoima zdravstvene zaštite, predstavlja veliki napredak koji nama pruža sigurnost u radu, a pacijentima osigurava kvalitetnu zdravstvenu njegu.Čestitam svim medicinskim sestrama i tehničarima sutrašnji praznik koji će provesti radno uz želje da sestrinska profesija bude uvažena kako i zaslužuje, jer naše sestre i tehničari su naša budućnost“, izjavila je glavna sestra Bolnice Milica Dikić.
Dikićeva je podsjetila da medicinske sestre i tehničari bijeljinske bolnice u petak, 12. maja na Međunarodni dan sestrinstva organizuju razgovor sa građanima i besplatne preventivne preglede u trajanju od 08 do 11. časova, na tri lokacije: ispred Centra za kulturu, ispred zgrade Bolnice i Poliklinike.