Vijesti

Značaj komunikacijskih vještina medicinskih sestara/tehničara

Objavljeno 16.07.2022.
News cover image

“Komunikacijske vještine medicinske sestre/tehničara” naziv je trodnevne edukacije koja se održava u Tesliću, u organizaciji Ministarstva zdravlja I socijane zaštite Republike Srpske.

Edukacija je organizovana u okviru Projekta jačanja sestrinstva u BiH, koju Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Fondacijom Fami, a uz podršku Vlade Švajcarske.
Oko 100 medicinskih sestara I tehničara iz Republike Srpske učestvuje u radionicama koje imaju za cilj da unaprijede komunikacijske vještine u sestrinstvu, a sve u svrhu poboljšanja odnosa sa pacijentima , kolegama I javnošću.
Glavna sestra JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Milica Dikić u ime menadžmenta na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem zahvalila je Vladi Republike Srpske na dosadašnjoj podršci zdravstvenim radnicima.
“Cilj našeg menadžmenta u bijeljinskoj bolnici jeste kontinuirano unapređenje sestrinske profesije, a poboljšanje komunikacijskih vještina će tome svakako doprinijeti”, istakla je Dikićeva koja se zahvalila Ministarsvu zdravlja I socijalne zaštite Republike Srpske što je prepoznalo značaj sestrinske profesije I podršci koju pruža u prevazilaženju problema koja se sreću u praksi.