Vijesti

UPRILIČEN ISPRAĆAJ U PENZIJU DUGOGODIŠNJE GLAVNE SESTRE PEDIJATRIJE MARE TOŠIĆ

Objavljeno 28.02.2024.
News cover image

Menadžment bijeljinske bolnice danas je upriličio ispraćaj u penziju glavne sestre Odjeljenja za pedijatriju Mare Tošić.

- Naša sestra Mara je dobra, vrijedna i poštena osoba i moram da kažem da je malo takvih radnika kao što je ona. Bijeljinska bolnica i pacijenti su na gubitku njenim odlaskom u penziju, rekao je ovom prilikom direktor prof. dr Maksimović.
Svoj bogati radni vijek u zdravstvu počela je daleke 1981. godine na Dječijoj klinici u Tuzli. Zahtjevan posao medicinske sestre obavljala je u Odsjeku intenzivne njege i kao odgovorna sestra na Odsjeku za pulmologiju. Diplomirala je na Višoj medicinskoj školi u Sarajevu.
Usljed ratnih okolnosti dolazi u Bijeljinu i 1992. godine počinje da radi u bolnici a od 1997. godine do danas bila je glavna sestra Odjeljenja za pedijatriju gdje se pokazala kao veliki profesionalac i osoba puna empatije prema pacijentima i kolegama. Sestra Mara je svoje stručno znanje i vještine usavršavala na Institutu za majku i dete u Beogradu i UKC Banja Luka.
O svom radu u našoj zdravstvenoj ustanovi sestra Mara nosi samo lijepe uspomene i posebno ističe međusobnu saradnju, ljudskost i spremnost kolega i koleginica da pomognu. Poziv medicinske sestre vrlo je zahtjevan, ali kada se radi s ljubavlju onda nije ništa teško, smatra sestra Mara.
- Zahvaljujući prof. dr Zlatku Maksimoviću i glavnoj sestri bolnice Milici Dikić nikad nismo imali bolju i uspješniju saradnju nego sada. Ukazali su nam da je ta saradnja najvažnija kako bi bili još bolji i uspješniji u svom poslu, rekla je sestra Mara.
Tokom svog radnog vijeka svoje bogato stručno medicinsko znanje nesebično je prenosila mlađim koleginicama i kolegama i bila im podrška u svakom trenutku, a oni su joj uz veliku zahvalnost poželjeli dobro zdravlje i da što duže uživa u zasluženoj penziji.