Vijesti

U posjeti bijeljinskoj bolnici boravio istaknuti strateg i predavač na Oaklands koledžu u Londonu profesor Miodrag Ivanović

Objavljeno 25.06.2022.
News cover image

U posjeti bijeljinskoj bolnici danas je boravio istaknuti strateg i predavač na Oaklands koledžu u Londonu profesor Miodrag Ivanović, koji je sa direktorom Bolnice prof. dr Zlatkom Maksimovićem i saradnicima najprije obišao odjeljenja i službe za dijagnostiku upoznavši se sa načinom rada i rukovođenja u našoj ustanovi, a potom održao predavanje na temu Izvrsnosti poslovanja.

"Prijatno sam iznenađen onim što sam vidio u bijeljinskoj bolnici. Vi ste odličan primjer organizovanog rada i mislim da pod hitno treba da dobijete status univerzitetske bolnice. Imate kapacitete da postanete eksperti za istraživačke i inovativne programe i da budete vodeća institucija za promociju dobre prakse.", istakao je prof. Ivanović na predavanju kojem su prisustvovali predstavnici menadžmenta i rukovodioci odjeljenja i službi bijeljinske bolnice.
 
Prisutni su predavanje ocijenili kao veoma motivaciono za budući rad i napredovanje.
 
Zahvalivši se u ime zaposlenih direktor Bolnice "Sveti Vračevi" prof. dr Zlatko Maksimović je istakao da je današnje predavanje bio uvod u izvrsnost poslovanja, te da će od septembra biti organizovani višednevni treninzi.
"Danas smo mnogo toga korisnog čuli što će svakako uticati da budemo još bolji u obavljanju svakodnevnih zadataka, jer pored toga što ulažemo u opremu, ne smijemo zaboraviti da su ljudi naš najvažniji resurs. Ulaganje u znanje u svim oblastima je investicija koja se uvijek isplati. Naš krajnji cilj jeste da naše usluge učinimo kvalitenijim, a naše korisnike zadovoljnijim. I zato učimo od najboljih", rekao je Maksimović.
 
Profesor Miodrag Ivanović, rođeni zvorničanin, je veoma cijenjen i svjetski priznat predavač u oblastima poslovne ekonomije, strateškog menadžmenta i organizacionog ponašanja. Ima iskustva u nastavi na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom nivou na visokom obrazovanju. Predavao je ekonomiju na BSC u građevinarstvu; Strateški menadžment i organizaciono ponašanje na FD programima u Oaklandsu; Makroekonomiju kao gostujući predavač na Univerzitetu Hertfordshire i Strateški razvoj na DMS programu, profesor je na Univerzitetu za mir koji su osnovale Ujedinjene nacije.
 
Specijalnosti: Strateški menadžment, Strateško planiranje. Organizaciono ponašanje i organizaciona struktura. Programi upravljanja ILM-om, nivo 3, 4, 5 i 7.
Kako navodi, njegov osnovni sistem vrijednosti zasniva se na tri stvari: dostojanstvo pojedinca, izvrsnost u radu i etička načela.