Vijesti

SUBOTICA - STUDIJSKO PUTOVANJE

Objavljeno 09.09.2023.
News cover image

Menadžment bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom prof.dr Zlatkom Maksimovićem organizovao je za zaposlene studijsko putovanje u Suboticu.

U subotu, 08., aprila upriličena je posjeta subotičkoj bolnici gdje je su sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove razmatrani modaliteti saradnje prije svega u razmeni iskustva u pružanju zdravstvenih usluga iz domena hirurgije, ginekologije i interventne kardiologije, odnosno, u praktičnom i naučnom radu ove dvije ustanove.
„Zahvaljujem direktoru subotičke bolnice dr Saši Dželebdžiću i saradnicima na lijepom prijemu u okviru kojeg smo se upoznali sa organizacijom rada u njihovoj zdravstvenoj ustanovi. Dogovorena je saradnja u smislu razmjene iskustava i vjerujem da će to biti obostrano korisno i produktivno za naše ustanove“, rekao je prof.dr Maksimović i podsjetio da je bijeljinska bolnica krajem prošle godine bila domaćin predstvanicima bolnice iz Subotice.
V.d. direktor Opšte bolnice Subotica dr Saša DŽelebdžić se srdačno zahvalio gostima na poseti i izrazio optimizam u vezi sa modalitetima saradnje koji bi doneli povećanje kvaliteta usluga i zadovoljstva pacijenata objee ustanove.
„Mislim da bi za obe ustanove od velike koristi bila razmena iskustava iz domena hirurgije , dijagnostike, interventne kardiologije i elektrofizioloških ispitivanja kao i među stručnjacima novoformiranog Centra za vantelesnu oplodnju subotičke bolnice i specijalista iz bjeljinske bolnice“, rekao je Dželebdžić.
Program studijskog putovanja obuhvatio je upoznavanje sa istorijsko – kulturnim znamenitostima grada na sjeveru Bačke, posjetu manastiru Krušedol, izlet u susjedni madžarski grad Segedin i posjetu Palićkom jezeru.
Jedinstven doživljaj bio je i obilazak vinarije „Zvonko Bogdan“ sa degustacijom vina.