Vijesti

SREĆAN MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA!

Objavljeno 11.05.2023.
News cover image

Međunarodni dan sestrinstva je prilika da odamo priznanje medicinskim sestrama na njihovom neprocjenjivom doprinosu u sistemu zdravstvene zaštite.

Zbog požrtvovanosti i predanosti koju iskazuju u svakodnevnom radu i brizi prema pacijentima, izražavam visoko poštovanje i zahvalnost ovim medicinskim radnicima.
Sestrinska profesija se danas susreće sa brojnim izazovima savremenog društva. Naša obaveza je da, ulaganjem u stručno usavršavanje, unapređenje kvaliteta rada, stvaranje optimanih uslova i pozitivnog ambijenta, utičemo na bolji standard medicinskih radnika. Na taj način uspjećemo da se izborimo sa deficitom medicinskih sestara i tehničara koji je prisutan u cijelom svijetu .
Kao direktor najveće zdrastvene ustanove u ovom dijelu Republike Srpske zalagaću se za kontinuirano jačanje sestrinske profesije na dobrobit svih korisnika zdravstvene zaštite.
Još jednom upućujem čestitke za ovaj značajan dan uz želje da i dalje ostvarujete uspjehe i ostanete potpuno posvećeni pozivu koji ste izabrali.
Prof. dr Zlatko Maksimović
Нема статистике за приказивањ