Prof. dr Zlatko Maksimović učestvovao na Svjetskom bolničkom kongresu od 09. do 11. novembra u Dubaiju

Objavljeno 12.11.2022.
News cover image

Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti Vračevi” učestvovao je na Svjetskom bolničkom kongresu, održanom od 09. do 11. novembra u Dubaiju.

Riječ je o jedinstvenom globalnom forumu koji je okupio članove Međunarodne bolničke federacije, lidere i donosioce odluka u bolnicama, zdravstvenim službama i zdravstvenim organizacijama na kojem se razgovaralo o ključnim pokretačima nacionalne i međunarodne politike, liderstvu, menadžmentu, pružanju usluga, finansijskim trendovima i rješenjima.
“Forum je okupio najbolje stručnjake iz menadžmenta u zdravstvu i to je bila odlična prilika da razmijenimo iskustva sa kolegama iz cijelog svijeta i da čujemo različite ideje, dobre prakse i inovacije koje možemo da primijenimo u svakodnevnom radu. Zadovoljan sam ostvarenim kontaktima, posebno sa organizatorima naučnog foruma, predsjednicom Internacionalne bolničke federacije, gospođom Browen, sa kojom sam dogovorio i buduću saradnju, izjavio je prof. dr Zlatko Maksimović.
Naučni forum u Dubaiju, čiji je organizator Internacionalna bolnička federacija/IHF/, okupio je više od 1000 učesnika iz 60 zemalja svijeta.
Bolnica "Sveti vračevi" je od prošle godine stupila u članstvo IHF-a i, prema našim saznanjima, jedina je bolnica u BiH sa članstvom u ovoj svjetskoj organizaciji.