Vijesti

Prof.dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti vračevi” na međunarodnoj Konferenciji Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru: PUT DO ZADOVOLJNOG OSIGURANIKA/PACIJENTA

Objavljeno 02.10.2023.
News cover image

Proteklog vikenda, u Mostaru je održana međunarodna konferencija posvećena efikasnom upravljanju u zdravstvu pod nazivom "Put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta". Na ovoj značajnoj konferenciji je aktivno učestvovao prof. dr. Zlatko Maksimović, direktor Bolnice "Sveti Vračevi" iz Bijeljine.

Konferencija je okupila više od četrdeset renomiranih stručnjaka iz oblasti zdravstvenog osiguranja, menadžmenta u zdravstvu, kvaliteta i sigurnosti, kao i profesora iz akademske zajednice Bosne i Hercegovine, te stručnjaka iz drugih povezanih oblasti iz BiH, Republike Hrvatske, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva. Tokom trodnevnog događaja, kroz pet tematskih cjelina i četiri panel rasprave, ovi stručnjaci su delili svoja iskustva i znanja te predstavili inovativna rješenja donosiocima odluka i liderima u zdravstvenom sektoru, s ciljem unapređenja zdravstvenog sistema i podizanja nivoa zadovoljstva osiguranika/pacijenata.
U okviru tematske cjeline "Novi javni menadžment zdravstvenih ustanova – izazov ili neodloživa potreba", prof. dr. Zlatko Maksimović je aktivno učestvovao u panel diskusiji i izlagao na temu "Upravljanje u kriznim situacijama – zadovoljan pacijent". Naglasio je da u današnjem svijetu promjene predstavljaju jedinu konstantu koju ne možemo kontrolisati, ali da im možemo uspješno upravljati. Takođe, dr. Slaviša Dabić, hirurg iz bijeljinske bolnice, je održao izlaganje na temu - Da li implementacija ISO standarda u bolnicama poboljšava zadovoljstvo pacijenata"
U okviru svoje posjete dolini Neretve, delegacija bijeljinske bolnice, predvođena profesorom Zlatkom Maksimovićem, posjetila je Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru.