Vijesti

Предсједник Републике Српске одликовао директора бијељинске болнице и колеге: ПРОФ. ДР ЗЛАТКУ МАКСИМОВИЋУ ОРДЕН ЧАСТИ

Objavljeno 08.01.2023.
News cover image

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је професора др Златка Максимовића, директора ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина Орденом части са сребрним зрацима Републике Српске.

Поводом обиљежавања Дана Републике, професор Максимовић је одликован „за изузетне заслуге и допринос у организовању и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, развоју примарног, секундарног и дијелом терцијалног нивоа здравствене заштите у Републици Српској“.

- ХВАЛА Предсједнику Републике Српске г. Милораду Додику на oваквом великом одликовању. Ово признање не доживљавам као лично мени него и свим мојим сарадницима, цјелокупном тиму бијељинске Болнице за све што радимо у посљедње вријеме.

Одликовање такође обавезује да и убудуће радим и више и боље и посвећеније, а све у циљу очувању здравља наших суграђана“, изјавио је Максимовић.

ОРДЕНОМ КРСТ МИЛОСРЂА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ одликован је проф.др Лазар Ангелков, субспецијалиста кардиологије за нарочит допринос развоју електрофизиологије у ЈЗУ Болници „Свети Врачеви“ Бијељина. Поносни смо што је професор Ангелков је већ годину дана запослен у бијељинској болници.

ОРДЕНОМ ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА ЗЛАТНИМ ВИЈЕНЦЕМ одликован је данас и велики пријатељ наше Болнице, проф.др Синиша Дучић, специјалсита дјечије хиругије и дјечије ортопедије, директор Универзитетске дјечије клинике „Тиршова“ из Београда за допринос у развоју дјечије хирургије и ортопедије у ЈЗУ Болници „Свети Врачеви“ Бијељина, као и развоју ове области здравствене заштите у Републици Српској.