Vijesti

POSJETA DELEGACIJE ŽENEVSKE BOLNICE

Objavljeno 21.11.2022.
News cover image

Bijeljinsku bolnicu danas je posjetio direktor projekta za Odjeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi Thomas Vogel, zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje. On je zajedno sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, i najbližim saradnicima obišao odjeljenja, službe, operacioni blok, angio salu i urgentni blok gdje se upoznao sa organizacijom rada u našoj zdravstvenoj ustanovi. U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Nakon obilaska, održan je sastanak na kojem su razmatrani modaliteti buduće saradnje sa švajcarskom Univerzitetskom klinikom i Bolnicom u Bijeljini.
Thomas Vogel istakao je da je veoma impresioniran onim što je danas imao prilike da vidi u našoj zdravstvenoj ustanovi.
- Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam. Koliko sam imao prilike da vidim, posjeduje savremenu medicinsku opremu, ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova zahvaljujući dobrom rukovođenju, rekao je g-din Vogel.
Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice „Sveti Vračevi“ zahvalio se na današnjoj posjeti i istakao da je ovo samo početak buduće saradnje.
-Bijeljinska bolnica, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije - IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama širom svijeta, a Ženevska Univerzitetska bolnica (HUG), gdje je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji preko 13.000 zaposlenih je mjesto gdje se može puno vidjeti i naučiti, istakao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.