Vijesti

Početak saradnje sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodina

Objavljeno 25.08.2022.
News cover image

Danas, 25.08.2022. godine JZU Bolnicu „Sveti vračevi“ posjetio je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodina iz Sremske Kamenice prof.dr Aleksandar Redžek, gdje je sa direktorom ove ustanove prof.dr Zlatkom Maksimovićem i saradnicima razgovarao o budućoj saradnji bijeljinske bolnice i Instituta.

saradnja sa Institutom za KVB VojvodinaU pratnji menadžmenta Bolnice prof. dr Redžek je naprije obišao bolničke prostorije: angio salu, operacioni blok, bolnička odjeljenja.. gdje se upoznao o uslovima rada, a potom je u konferencijskoj sali održan sastanak i prezentovani rezultati rada angio sale u protekle dvije godine.
Načelnik Odjeljenja za internističke grane dr Aleksandar Janjičić i dr Vladimir Đurić, kardiolog predstavili su dosadašnji rad Odsjeka za interventnu kardiologiju, elektrostimulaciju i elektrofiziologiju i iznijeli planove za dalji razvoj kardiologije.
Prof. dr Aleksandar Redžek je izjavio da je veoma impresioniran uslovima rada u bijeljinskoj bolnici i poručio da je Institut za KVB Vojvodine spreman da pruži svaku vrstu podrške Bolnici u Bijeljini.
„Veoma sam impresioniran onim što sam vidio ovdje i smatram da ste bolnica koja može da se ponosi onim što je menadžemnt ove ustanove obezbijedio, na čemu vam mogu pozavidjeti mnoge zdravstvene ustanove, ne samo u regionu, nego i u Evropi. Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je spreman da vam pruži podršku u kardiohirurškom programu liječenja pacijenata, jer smo u posljednjih pet godina znatno smanjili liste čekanja. Drugi segment podrške se ogleda kroz edukaciju ljekara i medicinskih sestara na našem Institutu i treći je podrška u naučno istraživačkom radu“, poručio je prof. Redžek prisutnima na radnom sastanku.
Direktor Bolnice „Sveti vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović izjavio je da početak saradnje sa Institutom za kardiovaksularne bolesti Vojvodine znači dalji razvoj interventne kardiologije u Bijeljini.
„Ovim pokazujemo da smo odlučni u namjeri da ostvarimo naše planove i ja obećavam da dok sam na dužnosti direktora, interventna kardiologija u Bijeljini neće stati, a vjerujem da će i drugi nastaviti“, naglasio je Maksimović i dodao da neće prekidati dugogodišnju saradnju sa Institutom za KVB Dedinje.