Vijesti

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Objavljeno 07.04.2023.
News cover image

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Bolnica „Sveti Vračevi“ i Udruženje dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina organizovali su besplatne preventivne preglede i razgovor sa građanima. U okviru aktivnosti su dijeljeni aparati za mjerenje šećera u krvi, trakice i promotivni materijal.

 
Povodom Svjetskog dana zdravlja, Bolnica „Sveti Vračevi“ i Udruženje dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina organizovali su besplatne preventivne preglede i razgovor sa građanima. U okviru aktivnosti su dijeljeni aparati za mjerenje šećera u krvi, trakice i promotivni materijal. Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" prof.dr Zlatko Maksimović, rekao da je ova zdravstvena ustanova svakodnevno u službi građana i da je sve što se radi, u funkciji pružanja što kvalitetnije zdravstvene zaštite stanovništva.
- Čuvanje zdravlja naših građana naša je obaveza, a mi, kao i u prethodnih godina, pored redovnih radnih zadataka, organizujemo i preventivne preglede graađana, što ćemo nastaviti i dalje”, rekao je dr Maksimović i naglasio da “zdrav čovjek najviše može pomoći sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici”.
Sandra Milošević iz Udruženja dijabetičara “Diabeta” zahvalila se menadžmentu Bolnice “Sveti vračevi”, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem koji im nesebično pomaže i daje podršku.
- "Bolnica i mi smo svih 365 dana sa pacijentima i posvećeno radimo na očuvanju njihovog zdravlja. Danas, na Svjetski dan zdravlja pod sloganom “Zdravlje za sve”, organizovali smo preventivne preglede, ali i razgovor sa građanima o zdravlju, zdravoj ishrani i zdravom načinu života, koji podrazumijevaju i redovnu šetnju, odnosno, fizičku aktivnost. Ono što je bitno istaći, zajedno redovno organizujemo i edukacije stanovništva, jer zajedničkim snagama se i borimo protiv dijabetesa”, rekla je Miloševićeva.