Vijesti

NEKADAŠNJI DIREKTOR MEDICINSKOG CENTRA BIJELJINA PRIM. DR NIDŽARA OPALIĆ USPJEŠNO OPERISANA U 94. GODINI

Objavljeno 26.08.2023.
News cover image

Nakon uspješne operacije preloma kuka danas je iz bijeljinske bolnice otpuštena na kućno liječenje čuvena doktorka Nidžara Salihbegović – Opalić.

Svoje iskustvo boravka u bolnici opisala je izuzetno pozitivnim riječima.
“Veoma sam zadovoljna uslovima u bolnici, od medicinske usluge, hrane do ljubaznog osoblja i stručnosti koja je na visokom nivou, što me veoma raduje. Osjećam se odlično, ustajem, hodam i nadam se da će i dalji oporavak sa fizikalnim terapijama biti uspješan”, riječi su koje je podijelila prilikom naše posjete.
Dugogodišnji trag doktorke Nidžare Opalić u medicinskom svijetu na regiji Bijeljina je neizbrisiv. U periodu od 1976. do 1980. godine, obavljala je dužnost direktora Medicinskog centra "Nikola Spasojević". Kao dugogodišnja načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo dala je veliki doprinos na unapređenju zdravstvene zaštite žena na regiji Semberije i Majevice.
Prilikom posjete, neposredno pred otpust iz bolnice, direktor bijeljinske bolnice prof. dr Zlatko Maksimović, zajedno sa prim. dr Gordanom Arnautović rukovodiocem Službe za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje i dr Milanom Todorovićem, načelnikom Odjeljenja za hirurške grane, uputio joj je iskrene želje za brzim oporavkom.
„Drago mi je što je veliki doktor i ginekolog ovog grada i regije, žena koja je nekada bila na čelu Zdravstvenog centra u Bijeljini prim. dr Nidžara Opalić, izabrala našu bolnicu da riješi zdravstveni problem preloma kuka. Uspjeh je našeg medicinskog osoblja što smo ženi u 94. godini uspješno uradili ortopedsku operaciju i što u rekordnom vremenu završava svoje bolničko liječenje. To je putokaz da i dalje trebamo ulagati u znanje, da ćemo se i dalje usavršavati kako bismo imali što više ovakvih rezultata“, rekao je prof.dr Maksimović.
Operativni zahvat je izveo dr Dragan Đorđić uz asistenciju dr Marka Stijovića i Nenada Ristića. Anesteziološki tim činili su dr Miroslav Dmitruk, dr Aleksandra Radić i anestetičar Siniša Jurošević, a instrumentari su bili Živan Aleksić i Mara Jovanović.