Vijesti

КАДА СПАСИШ ЈЕДАН ЖИВОТ, ОНДА СИ ХЕРОЈ КАДА СПАСИШ СТОТИНЕ ЖИВОТА, ОНДА СИ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Objavljeno 12.05.2024.
News cover image

Међународни дан медицинских сестара и техничара обиљежава се у цијелом свијету сваке године 12. маја, на годишњицу рођења Флоренс Најтингејл, британске медицинске сестре, зачетнице модерног сестринства као признате професије. Реформе и мјере у санитетској служби и њези рањеника и болесника које је Флоренс Најтингејл успоставила прије више од једног вијека и данас се користе.

Медицинске сестре имају значајну улогу у медицинском сектору. Кључне су за пружање квалитетне здравствене његе и подизања свијести о важности превенције болести.
Медицинске сестре су увијек први контакт који пацијент има са здравственим системом, а њихова улога је немјерљива за здравље заједнице, стога је важно инвестирање у ову струку како би се осигурала будућност свих нас.
Уз сталну едукацију, напредовање и поштовање према онима који нам чувају живот, сестрински посао ће се одржати заувијек.
СВИМ МЕДИЦИНСКИМ СЕСТРАМА И ТЕХНИЧАРИМА ЧЕСТИТАМО ЊИХОВ ДАН, ТЕ ЗАХВАЉУЈЕМО НА ЗНАЊУ И ТРУДУ КОЈИ СВАКОДНЕВНО ПРУЖАЈУ СВОЈИМ ПАЦИЈЕНТИМА!