Vijesti

DR JANKOVIĆ: Dva pacijenta zadržana na liječenju, na objektima Bolnice nevrijeme pričinilo značajnu štetu

Objavljeno 20.07.2023.
News cover image

U Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa su imali 86 pacijenata za pregled, od čega 23 pacijenta sa povredama od nevremena koje je bilo sinoć pogodilo Semberiju.

„Ta 23 pacijenta su mahom bili hirurški pacijenti i svi su zbrinuti, a od njih su dva pacijenta zadržana na daljem liječenju, opservaciji u Bolnici. Ostali pacijenti su pušteni kući sa adekvatnom terapijom, odnosno nakon dijagnostike pušteni su na kućno liječenje i da dolaze na dalju kontrolu kod nas“, rekao je doktor Nemanja Janković, pomoćnik direktora bijeljinske Bolnice.

Kako kaže, pričinjena je značajna šteta na objektima stare bolnice, dok je na objektu nove bolnice manja materijalna šteta koja je sada u fazi sanacije.

„Što se tiče objekata stare bolnice, oštećen je objekat starog antituberkuloznog dispanzera i zgrada stare pulmologije. Pričinjena je značajna materijalna šteta i sanacija je u toku. Trebaće jedan period da se sve kompletno sanira. Bitno je istaći da ni u jednom momentu nije došlo do usporavanja ili zaustavljanja rada Bolnice, odnosno nepružanja rada pacijenata. Sve je besprekorno funkcionisalo i ni u jednom momentu pacijenti nisu bili ugroženi ili u opasnosti. Sada nam ostaje da saniramo štetu koju imamo i da li vidimo da li ćemo od relevantnih institucija imati određenu pomoć ili stimulaciju oko saniranja štete“, objasnio je dr Janković.

Pacijenti koji su zadržani na liječenju nisu životno ugroženi, a od njih jedan ima teže tjelesne povrede, a drugi povrede koje su u fazi dijagnostike. Što se tiče pacijenata koji su pušteni na kućno liječenje, svi imaju standardne povrede – posjekotine, nagnječenja mekih tkiva, padovi, uganuća, iščašenja i slično.


Izvor: desavanjaubijeljini.com