Vijesti

Dodijeljena prestižna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ istaknutim građanima Bijeljine

Objavljeno 16.06.2022.
News cover image

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” sinoć su dodijeljena prestižna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ istaknutim građanima Bijeljine koji su postigli izuzetne rezultate, svako u svojoj oblasti i doprinijeli razvoju lokalne zajednice. Održana je i promocija monografije "Heroji i neimari" Republike Srpske i Republike Srbije na kojoj su predano radili novosadska kompanija Medija invent, Unija poslodavaca Srbije i 29 novinara.

U knjizi se nalaze price o 900 pojedinaca, institucija i kompanija, na preko 950 stranica.

Za postignute rezultate u radu, onda kada je bilo najteže, za vrijeme pandemije direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović dobio je ovo priznanje prošle godine (kao lider u zdravstvu) a sinoć mu je ukazana čast da uruči priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

"Čast mi je bila prisustvovati večeras dodjeli ovog prestižnog priznanja i promociji monografije. Priznanja su dodijeljena istaknutim sugrađanima koji su ostvarili zavidne rezultate baštineći zajedničke vrijednosti srpske istorije, kulture i preduzetničkog stvaralaštva", rekao je prof. dr Maksimović.

O Nikoli Tesli, dodjeli priznanja “Kapetan Miša” i monografiji govorili su Pero Zubac, pjesnik i autor monografije i Vlado Markanović, novinar i publicista i direktor Media inventa.

Dodjeli priznanja i promociji monografije prisustvovao je veliki broj naših sugrađana i gostiju iz regije.

Dodjeljeno  je ukupno devet priznanja  jedna bronzana plaketa.