Bolnica donirala krevete za kabinet zdravstvene njege

Objavljeno 19.09.2022.
News cover image

DESPOTOVIĆ: Intenziviraćemo saradnju sa bijeljinskom bolnicom MAKSIMOVIĆ: Samo zajedničkim nastupom možemo obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima, posjetio je danas Poljoprivrednu I medicinsku školu u Bijeljini I tom prilikom donirao određena sredstva za potrebe Kabineta zdravstvene njege. Prilikom posjete dogovorene su nove inicijative sa kojima će ove dvije ustanove u narednom periodu zajedno nastupati.
“Donacija, savremeni bolnički kreveti, će mnogo doprinijeti unapređenju praktične nastave za učenike prvog i drugog razreda zdravstvene struke, jer smatramo da je i ovaj dio nastavanog programa veoma bitan. Dok učenici trećeg i četvrtog razreda, poslije skoro trogodišnje pauze, nastavljaju praksu u bijeljinskoj bolnici, na naše veliko zadovoljstvo”, rekao je direktor Poljoprivredne I medicinske škole Zoran Despotović, i ustakao da će saradnja sa bijeljinskom bolnicom u narednom period biti intenzivirana kroz planove za uvođenje novih zanimanja.
“Upoznao sam direktora da je kadar srednje medicinske škole deficitaran, a kada je u pitanju bijeljinska bolnica, potreba postoji za pedijatrijskim sestrama, babicama I laborantima. Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku inicijativu prema nadležnima, da se u ovoj školi pokrenu i ta zanimanja”, izjavio je prof. Maksimović. On je, takođe, rekao da je bijeljinska bolnica spremna da obezbijediti kadar koji nedostaje u nastavi Medicinske škole.
“Samo ako zajedno nastupamo možemo obezbijediti bolju zdravstvenu zaštitu na našim prostorima, a nema ništa bogatije od zdravlja”, poručio je Maksimović.
Maksimović je sa saradnicima, dr Nemanjom Jankovićem i glavnom sestrom Bolnice Milicom Dikić obišao kabinet Zdravstvene njege I razgovarao sa učenicima I njihovim planovima o daljem školovanju.
Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini svake godine upiše oko 200 učenika zdravstvene struke u tri smjera opšte prakse, rečeno je danas u ovoj srednjoj školi.