Vijesti

BOLJI USLOVI ZA PRIPRAVNIKE U BIJELJINSKOJ BOLNICI

Objavljeno 11.10.2023.
News cover image

Prof.dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ danas je organizovao prijem za pripravnike zdravstvene struke, od kojih su u najvećem broju medicinske sestre - tehničari.

Na prijemu su potpisani ugovori koji predviđaju finansijsku naknadu tokom trajanja pripravničkog staža, što do sada nije bila praksa.
„Ovi mladi ljudi su budućnost i naš potencijal. Mi imamo obavezu da stvorimo bolje uslove za njihovo obrazovanje i rad u Republici Srpskoj, a ne van njenih granica. Bijeljinska bolnica je našla način da obezbijedi plaćanje pripravničkog staža za pripravnike medicinske struke, jer su oni to zaslužili. Kao direktor bijeljinske bolnice nastaviću da pružam maksimalnu podršku mladim ljudima u njihovom profesionalnom razvoju, jer to smatram najvećim činom patriotizma“, rekao je Maksimović.
Glavna sestra bijeljinske bolnice Milica Dikić smatra da će odluka rukovodstva Bolnice doprinijeti procesu ostanka mladih u Republici Srpskoj.
„Drago mi je da je napravljen korak naprijed za poboljšanje uslova za ostanak mladih na našim prostorima“, rekla je Dikićeva i poželjela mladim pripravnicima uspjeh u radu.
Danas je ugovore o plaćenom pripravničkom stažu potpisalo 20 pripravnika koji će prva profesionalna iskustva steći u bijeljinskoj bolnici, gdje će biti raspoređeni na različitim odjeljenjima i službama.