Vijesti

BIJELJINSKA BOLNICA UGOSTILA STRUČNJAKE IZ OBLASTI GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

Objavljeno 21.04.2023.
News cover image

U protekla dva dana bijeljinsku bolnicu posjetilo je više vrhunskih stručnjaka ginekologa i opstetričara sa kojima je rukovodstvo bolnice, na čelu sa direktorom prof.dr Zlatko Maksimovićem, dogovaralo saradnju i usavršavanje našeg kadra u vodećim zdravstvenim centrima u regionu.

 
„Naš cilj je da uz podršku najboljih stručnjaka u narednom periodu našu ginekologiju i akušerstvo podignemo na viši nivo. Imamo otvorene mogućnosti za usavršavanje našeg kadra na vodećim ginekološkim klinikama, kao što je AKH klinika u Beču, te najveće klinike u Srbiji" rekao je Maksimović.
U posjeti Bolnici "Sveti Vračevi" boravili su predsjednik Naučnog odbora internacionalne organizacije za infekcije u ginekologiji i akušerstvu, prof. dr Ljubomir Petričević, vodeći ginekolog i opstetričar sa AKH klinike u Beču, prof.dr Vesna Ećim Zlojutro, načelnica Klinike za ginelologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske, prof. dr Željko Miković, direktor Ginekološko akušerske klinike - GAK Narodni front iz Beograda i prof.dr Igor Hudić, pomoćnik direktora Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.
Povodom održavanja ginekološkog simpozijuma u Bijeljini, danas je upriličena i posjeta babica iz cijelog regiona bijeljinskoj bolnici. Bila je to prilika za razmjenu iskustava sa našim akušerskim sestrama u cilju unapređenja ove značajne sestrinske profesije.