Vijesti

UČEŠĆE NAŠIH LJEKARA NA SIMPOZIJUMU IZ INTERVENE KARDIOLOGIJE

Objavljeno 09.11.2023.
News cover image

Od 3. do 5. novembra u Banjaluci održan je Drugi simpozijum iz interventne kardiologije u organizaciji Udruženja kardiologa Republike Srpske, na kojem su zapaženo učešće imala tri ljekara iz naše zdravstvene ustanove.

U okviru programa održana su stručna predavanja, prikazi izazovnih slučajeva iz kliničke prakse, prezentacija rada sala u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj i regionu, kao i sesija mladih.

Subspecijalista kardiologije i elektrofiziolog, prof. dr Lazar Angelkov, održao je predavanje na temu “Akutni koronarni sindrom posmatran iz ugla aritmologa”, dr Nemanja Milićević interventni kardiolog, predavao je na temu “Primjena metformina u dijagnostičkoj koronarografiji: Između realne prakse i stručnih preporuka” dok je dr Slobodan Marković specijalizant kardiologije, u okviru sesije mladih prezentovao autorski rad na temu “Uticaj anatomije koronarnih krvnih sudova na kliničku prezentaciju kod AKS – STEMI”. Pored stručnih predavanja ljekara održana je i sesija medicinskih tehničara.

-U Bolnici Bijeljina podigli smo standarde u pružanju usluga iz kardiologije. Kontinuirano ulažemo u stručno usavršavanje naših ljekara a kao rezultat toga je stečeno povjerenje građana cijele Republike Srpske koji dolaze u našu zdravstvenu ustanovu u cilju rješavanja  kardiovaskularnih problema, rekao je direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, prof. dr Zlatko Maksimović.