Vijesti

U POSLJEDNJA DVA MJESECA BIJELJINSKA BOLNICA DOBILA DEVET NOVIH SPECIJALISTA I SUBSPECIJALISTA

Objavljeno 03.05.2023.
News cover image

Direktor Bolnice JZU „Sveti Vračevi" prof.dr Zlatko Maksimović sa saradnicima, organizovao je danas prijem za devetoro ljekara koji su se u protekla dva mjeseca vratili da nastave započeto usavršavanje u našoj ustanovi nakon završene specijalizacije i subspecijalizacije. Maksimović je rekao da je dosta toga urađeno u bijeljinskoj bolnici, ali da su ljudi najveće bogatstvo.

 
"Ulaganje u znanje I zdravlje nema cijenu i zbog toga smatram da je ovo jedan izuzetno važan događaj za našu ustanovu, regiju i našu državu.
Veoma sam ponosan što naša bolnica danas ima devet mladih doktora koji su završili specijalizaciju ili subspecijalizaciju i koji su se vratili u poslednja dva mjeseca da rade u našu ustanovu. Ono što želim da istaknem jeste da do kraja godine planiram I očekujem još deset specijalista ili subspecijalista da se vrate i nastave posao u našoj ustanovi", izjavio je prof.dr Zlatko Maksimović.
On je rekao da će kao rukovodilac ove zdravstvene ustanove nastaviti da se zalaže za unapređenje uslova i uvođenje novih procedura u bijeljinskoj bolnici, kao i da će biti završeni svi započeti radovi.
Ljekari koji su u protekla dva mjeseca završili subspecijalizaciju i specijalizaciju su:
dr Saša Milojević, kardiolog; dr Emir El Chek, endokrinolog; dr Bojana Simić, hematolog, dr Vanja Jokić- Vidović, pedijatar; dr Ivana Milovanović, ginekolog – akušer; dr Danijel Savić, hirurg; dr Srđan Petrović, hirurg; Snežana Mirković, spec. medicinske biohemije i dr Aleksandar Milićević, psihijatar.