Vijesti

SVE JE SPREMNO ZA SIMPOZIJUM O ARITMIJAMA OD 24. DO 26. MAJA U BIJELJINI

Objavljeno 21.05.2024.
News cover image

Drugi Simpozijum o aritmijama koji će okupiti eminentne stručnjake iz ove oblasti sa područja Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH održaće se od 24. - 26. maja u Hotelu „Drina“ u Bijeljini. Ljekari specijalisti iz IKVB Dedinje, IKVB Sremska Kamenica, KC Bežanijska kosa, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, MIB (Medical institute Bayer) Tuzla i JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina imaće priliku da razmijene svoja znanja i iskustva iz savremene kliničke aritmologije s posebnim naglaskom na najnovije tehnologije te dati nove smjernice koje će otvoriti naprednije mogućnosti liječenja pacijenata sa srčanim aritmijama.

Tokom stručnog skupa biće prezentovani dijagnostički koraci za srčane aritmije koje se susreću u kliničkoj praksi, prikazani načini liječenja aritmija koji pored konzervativnog tretmana obuhvataju i invazivne procedure - ablaciju srčanih aritmija i primjenu različitih oblika implantabilnih uređaja. 

U okviru programa, 24.05. (petak) planirano je održavanje Skupštine Udruženja kardiologa Republike Srpske.

Početak rada II Simpozijuma o aritmijama ozvaničiće ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alen Šeranić nakon čega će se skupu obratiti prim. dr Milica Lovrić, predsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske, prof. dr Tamara Kovačević-Preradović predsjednik UO Udruženja kardiologa RS i VD direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Mikajlo Lazić.

Simpozijum se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske a u organizaciji Udruženje kardiologa Republike Srpske i JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina.