Vijesti

ODRŽAN DVODNEVNI SIMPOZIJUM O ARITMIJAMA

Objavljeno 25.05.2024.
News cover image

Dvodnevni simpozijum o aritmijama u organizaciji Udruženja kardiologa Republike Srpske, opravdao je očekivanja i cilj, da se tokom dva simpozijumska dana, kroz četiri naučne sesije, razmijene znanja i iskustva iz savremene kliničke aritmologije, s posebnim naglaskom na najnovije tehnologije i daju nove smjernice koje će otvoriti naprednije mogućnosti liječenja pacijenata sa srčanim aritmijama.

Promovisani su najnoviji protokoli za liječenja srčanih aritmija, doktorima porodične medicine, internistima i kardiolozima smo prikazali kako i na koji način se liječe srčane aritmije koje su, nažalost, sve češće. Utisci su pozitivni i nastavićemo sa organizovanjem ovakvih skupova u Bijeljini, jer smo postali prepoznatljiv centar za elektrofiziologiju i aritmologiju. Na ovaj način promovišemo zdravlje, edukujemo naš kadar, pratimo razvoj savremene tehnologije i nove smjernice, a sve sa ciljem kako bismo bolje i značajnije dali doprinos liječenju naših pacijenata”, rekla je dr Lovrić.

Na Simpozijumu su učestvovali doktori iz IKVB Dedinje, IKVB Sremska Kamenica, KC Bežanijska kosa, KBC Rijeka, MIB Tuzla, UKC Republike Srpske i JZU Bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina.