IN MEMORIAM Prim. dr Marina Marić (1961 - 2023)

Objavljeno 31.01.2023.
News cover image

Kolektiv Bolnice “Sveti Vračevi”, oprostio se od primarijus dr Marine Marić, specijaliste pedijatrije i subspecijaliste dječije nefrologije koja će ostati upamćena po profesionalnom, korektnom i strpljivom odnosu prema pacijentima, a isti takav odnos, imala je prema kolegama i drugim zaposlenim u Bolnici.

Skromnost, nenametljivost i požrtvovanost, krasili su dr Marić, a pored ljubavi prema ljekarskom pozivu, s ponosom je pokazivala ljubav prema svojoj djeci, sinovima Momiru i Miroslavu, te kćerki Jeleni i unuci Lani. 

Primarijus dr Marić, rođena  je 15. marta1961. godine u Ostojićevu kod Bijeljine. Na Medicinskm fakultetu u Tuzli diplomirala je 4. marta 1988. godine, a 1. avgusta 1993. godine, zasnovala je radni odnos u PO Medicinski centar “Nikola Spasojević”. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila je 6.novembra 2000. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu i stekla stručni naziv - specijalista pedijatrije. Nakon položenog specijalističkog  ispita, obavljala je poslove specijaliste pedijatra na Odjeljenju za pedijatriju, kao i radne zadatke šefa Odsjeka za pedijatriju. Završila je suspecijalizaciju iz dječije nefrologije. Aktivno je učestvovala na brojnim stručnim i naučnim skupovima, kongresima, simpozijumima  i ljekarskim podružnicama. 

Primarijus dr Marić, ostaće upamćena kao hrabra i uporna, ali, bolest sa kojom se hrabro borila, nije uspjela pobijediti. Tuga i praznina, zbog preranog odlaska, ostaje porodici dr Marić, ali njen odlazak na vječni počinak, veliki je gubitak i za kolektiv Bolnice “Sveti Vračevi”. 

Počivaj u miru, draga naša prim. dr Marina Marić.

                                             

 Kolektiv Bolnice “Sveti Vračevi”