Vijesti

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi", prof. dr Zlatko Maksimović, održao u Borju kod Teslića predavanje pod nazivom "Osnovni principi menadžmenta"

Objavljeno 03.09.2023.
News cover image

Предавањем проф. др Златка Максимовића "Основни принципи менаџмента/лидерство" настављена је четвoродневна едукација на тему „Развој менаџерских вјештина у сестринству“, која је одржана у Хотелу Хајдучке воде, коју је организовало Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сарадњи са Пројектом јачања сестринства у БиХ.

Учесници су имали прилику разговарати о бројним темама као што су управљање људским ресурсима, планирање, изазови и мотивација у менаџменту, комуникација медицинске сестре-техничара, кризна комуникација у здравству, те утицај савремених трендова у здравственој заштити на менаџмент у сестринству.
У оквиру Пројекта јачања сестринства у Босни и Херцеговини, која се бави развојем менаџерских и лидерских способности медицинских сестара-техничара, планиран је низ едукација с циљем јачања менаџерских вјештина медицинских сестара-техничара на свим нивоима здравствене заштите.
На едукацији су учествовали представници болница Градишка, Приједор, Источно Сарајево, Зворник, Универзитетске болнице у Фочи, Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Клинике Костић, домова здравља из Приједора и Градишке, као и Струковног синдиката медицинских сестара и техничара. 
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске планира наставак едукација у оквиру менаџмента у сестринској професији и у наредном периоду.