Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Posjeta bijeljinskoj bolnici vrhunskog ljekara iz Amerike


Bijeljinsku bolnicu je danas 27. maja 2019. godine posjetio Raj Puri, M.D., Ph.D. direktor odjeljenja za ćelijsku i gensku terapiju iz Bethesde, Maryland, SAD.

Dr Puri se u Bijeljini nalazio u privatnoj posjeti. Ljubaznošću svojih domaćina porodice Mićić iz Bijeljine Dr Puri je ostvario svoju želju da posjeti i bijeljinsku bolnicu.

Domaćin Dr Puriju u bijeljinskoj bolnici je bio Prof. Dr Siniša Maksimović, direktor bolnice.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćin i razgovarati sa ovako udglednim i u svijetu poznatim stručnjakom kakav je Dr Raj Puri", istakao je Prof. Maksimović.

Dr Raj Puri je direktor odjeljenja za ćelijsku i gensku terapiju američke uprave za hranu i lijekove centra za evaluaciju i istraživanje biologije u Bethesdi u SAD (Director division of cellular and gene therapies U.S. Food and Drug Administration (FDA).

"Imam više od 30 godina iskustva u regulaciji ćelijske i genske terapije, vakcina protiv raka i celularne imunoterapije na FDA. Kao direktor divizije, učestvovao sam i nadgledao razvoj brojnih FDA dokumenata i pravila u ćelijskim i genskim terapijama. Pored toga, nadgledam istraživačke programe u ćelijskoj i genskoj terapiji koju sprovodi 12 glavnih istraživača u odjeljenju ćelijske i genske terapije. Osim toga, moja laboratorija izvodi istraživanja u oblasti vakcina protiv raka i ćelijskih terapija uključujući CAR-T ćelije. Objavio sam više od 300 recenziranih naučnih članaka u medicinskim časopisima", istakao je Dr Puri u razogovoru sa Prof. Maksimovićem.

Imao sam želju da posjetim bijeljinsku bolnicu i ponudim saradnju u oblasti onkologije, ćelijske i genske terapije", rekao je Dr Puri.

"Bio je ovo izvanredan sastanak gdje smo dogovorili konkretne aktivnosti oko angažmana Dr Puri u edukaciji naših ljekara. Dogovorili smo se i da Dr Puri održi predavanje u bijeljinskoj bolnici u narednom periodu, kao i da grupa ljekara iz Bijeljine posjeti Centar kojim rukovodi Dr Puri. Od naučnika koji ima 9046 citata u naučnim časopisima širom svijeta, koji je objavio nekoliko radova u The New England Journal of Medicine (NEJM) zaista treba učiti", zaključio je Dr Maksimović nakon sastanka sa Dr Purijem.


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642