Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

IN MEMORIAM Prim. dr Dragomir Savić, specijalista interne medicine u penziji


Prim dr Dragomir Savić, specijalista interne medicine u penziji umro je 11. avgusta 2018. godine u jutarnjim časovima u 74. godini.

Prim. Dr Dragomir Savić rođen je 10. jula 1944. godine u Dazdarevu. Osnovnu školu je završio u Brocu, a gimnaziju u Bijeljini. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1971. godine. Nakon završetka fakulteta počeo je raditi u Medicinkom centru Bijeljina. Specijalizaciju iz interne medicine završio je u Beogradu. Nakon završene specijalizacije vraća se u Bijeljinu, na interno odjeljenje. Devedesetih godina imenovan je za načlnika internog odjeljenja i na toj poziciji ostaje do penzije. Funkciju direktora Bolnice obavljao je jedan mandat. Na čelo opštine Bijeljina došao je 1998. godine i tu funkciju je obavljao jedan mandat. U svom radnom vijeku primio je mnoga priznanja i nagrada, jedno od njih je Hipokratovo priznanje- nagrada za životno djelo, za vrhunske rezultate u dugogodišnjem radu koje dodjeljuje Komora doktora medicine Republike Srpske.Dragi naš Primarijuse...

Ma koliko ove riječi bile tužne i opore, tužnija je istina da više niste među nama i da Vas je smrt pohodila.

Sjećam se prvih dana našeg poznanstva. Bio sam đak srednje medicinske škole, a Vi naš profesor, primarijus, specijalista interne medicine, Dr Drago Savić. Prosto je trčao kroz našu školu, bolnicu, kroz život. Široku su bili njegovi putevi, nikada se nije okretao nazad, niti tražio neke omeđene staze. Rasipao je blagost i čovječnost kao kad vjetar raznosi lišće s grana. Bio je za nas đake, kasnije studente, mlade ljekare, svoje kolege, kao topli proljetni zrak na kojem smo se svi grijali. Nismo bili ravnodušni na njegovu toplinu, brigu za druge, vrcavu misao i elegantni humor.

Krasila ga je posebnost. A nas, kada bi stegla malodušnost, znao je ohrabriti i pretočiti onaj životni optimizam u pobjedu. U grudima je nosio polja svog rodnog kraja, ulice grada, a u kosi miris Dazdareva i Semberije.

Sada je predao svoj život naručju nebesa, da ona budu novo svjetlo nebeskog života, gdje sviću neka nova jutra, a sunce ima poseban sjaj. Sjaj koji će grijati Vašu Radu, Draganu, Nemanju i unuka.

Dragi naš Primarijuse, želim da ove riječi posluži za utjehu, za ublažavanje bola i tuge, koju svi mi osjećamo kada izgubimo nekoga ko nam je blizak, ko nam je drag, koga smo voljeli, ko nam je činio mnoga mala i velika zadovoljstva, činio sve da nam život bude lakši i ljepši, da budemo srećni... u našoj bolnici, na našim teškim radnim mjestima. Kada takvu osobu izgubimo, svaka uspomena na nju, može da nas utješi, da umanji našu bol i tugu...

Dogovoriće se "djeca koja dolaze" tako si nas nazivao. Oni će biti bolji od nas, Tebe... jer si Ti vjerovao u to.

Putuj naš dragi Dr Drago, hvala Ti što smo te poznavali, voljeli Te i poštovali. Bog da Ti dušu oprosti i podari vječni mir i spokoj.

U Bijeljini 11. avgusta 2018. godine
Prof. Dr Siniša Maksimović


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642