Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Posjeta direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" bijeljinskoj bolnici


Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu Prof. Dr Milovan Bojić posjetio je bijeljinsku bolnicu sa najbližim saradnicima. Ovom prilikom direktor Javne zdravstvene ustanove bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini Prof. Dr Siniša Maksimović uručio je "ključ bolnice" direktoru Dedinja Prof. Dr Milovanu Bojiću i na simboličan način izrazio zahvalnost kolegama na saradnji koja je značajno unaprijedila zdravstveni sistem Republike Srpske.

"Naša saradnja sa Dedinjem traje dugo godina, na zadovoljstvo zaposlenih i pacijenata, a intenzivna je od septembra 2014. godine kada je u bijeljinskoj bolnici plasiran prvi stent, što je početak značajnog napretka zdravstvenog sistema Republike Srpske", rekao je Maksimović.

Od septembra 2014. godine broj pacijenata i intervencija značajno rastu i u 2017. godini broj pacijenata je bio 800 a broj procedura 1.000, a 60 odsto pacijenata dolazi sa područja izvan bijeljinske regije.

To nisu samo obične brojke, to su spašeni životi, zahvaljujući saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje, koji su kao braća pomogli ovoj zdravstevnoj ustanovi i najbolji rezulat toga je zadovoljstvo naših pacijenata", istakao je Maksimović.

Prof. Maksimović je poručio da se ljekari u Bijeljini i širom Republike Srpske trude da to uvaženim kolegama sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje vrate na najbolji način - pruže najbolju uslugu pacijentima.

Dedinje je ustanova koja pomaže Republici Srpskoj na najbolji način, a svojim iskustvom će nam pomoći da pronađemo još elemenata kojim ćemo unaprijediti zdravstveni sistem u Srpskoj", kaže Maksimović.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Prof. Dr Milovan Bojić rekao je novinarima da je u posjeti bijeljinskoj bolnici "prvi sastav tima Dedinja", Insituta koji je uvažen u evropskim razmjerama, kako bi sa kolegama razmotrili niz mogućnosti da se dosadašnja dobra saradnja učini još djelotvornijom.

Želimo da unapređujemo i razvijamo saradnju sa kolegama iz Republike Srpske i time u sferi medicine damo najbolji mogući impuls da Sporazum o paralelnim i specijalnim vezama funkcioniše, jer mi smo jedan narod", poručio je on.

Bojić je rekao da je fasciniran bijeljinskom bolnicom i da odavno nije vidio uređeniju zdravstvenu ustanovu, te uz pohvale njenom rukovodstvu najavio da će na ovom primjeru da nauče kako pažnja dobrog domaćina doprinosi da kuća bude još bolja.

On je najavio skori početak izgradnje veličanstvenog objekta Dedinja dva u Beogradu i istakao da će u njemu biti postavljena svemirska medicinska tehnologija i zaposleno dvadesetak najeminentnijih i najperspektivnijih ljekara iz sfere kardiovaskularne medicine.

Bojić je rekao da su na Institutu Dedinje proteklih osam mjeseci uveli sedam novih procedura kakvih nije bilo u srpskoj medicini, a ove će godine prvi u Evropu uvoditi neke nove procedure i nove tehnlogije.

Pozivam lekare u Republici Srpskoj da budu deo tog tima, da učestvuju u stvaranju medicinske istorije Dedinja koje je nedavno proslavilo 40 godina rada, zajedno sa našim pacijentima koji sa presađenom jetrom i srcem žive proteklih 25 godina, što je impozantno", ocijenio je Bojić.

U delegaciji koja je danas posjetila bijeljinsku bolnicu bio je i akademik Miodrag Ostojić, najveći srpski kardiolog svih vremena i član najužeg rukovodstva Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Pored akademika Ostojića u delegaciji ljekara sa Dedinja bili su: Prof. dr Dragoslav Nenezić, zamjenik direktora, Prof. dr Aleksandra Nikolić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, Zoran Janjušević, pomoćnik direktora za nemedicinske poslove.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642